2020. március 9., hétfő

Fejlesztések


ÉLETFORMA! Miért? Kiderül… ha olvasod… a blogot…

Azt hiszem ez a cím elég kétélű, vagyis kétfajta képpen értelmezhető. Természetesen értelmezhető a technológia szempontjából, de mivel az elsődleges cél a múlt ismertetése, ezért én egy másik jellegű fejlesztésre gondolok. Az állapotból kifolyólag alkalmazott fejlesztések a fő megközelítés.
Párhónaposan mikor kiderült az állapotom sok orvos látott, főleg ortopédorvosok. Már akkoriban is nagyon fontos szerepet kapott a fejlesztés. A Déveny Anna Alapítvány jóvoltából Ő maga találta ki a torna technikáját, és ő is kezelt. Nagyon nem kellemes módszer, nem is képes csodákra, de egy alap javulást ad.
A későbbi élet megkönnyítése a cél. Rengeteg más tornán és masszázson vettem részt. Az alap mindig egészen tizenéves koromig a dévény maradt, minden más mellette, volt.

Például: akkupunktúra, tangentor, úszás gyógytorna- masszázs a kiegészítés.

 Mindegyiknek a célja az izomlazítás. Az állapot javítása az izomlazításon múlik. Ez az alap. Egész életem részét kell, hogy képezze, sőt alapjául kell, hogy szolgáljon a mozgás, torna masszázs és sport.
Nem hagyhatom abba. Ha abbahagynám az az állapot romlással lenne egyenlő. Az iskolámban napi mozgásórám van és úszás heti 2-3 alkalommal. Szakember tart gyógytornát, ha kell masszázst is kapunk, a gyógytornászaink szerencsére tanultak különböző módokat a masszázsra. Ezek pedig az izmok lazulását és nyújtását eredményezik.

TEHÁT EZ EGY ÉLETFORMA!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Egy új fejezet kezdete - Bemutatkozásom

    Barta Titanilla Henriett vagyok születésem óta egy oxigén hiány következtében kapott agyvérzésnek mozgáskorlátozott. Ez nem állított m...